Juju Watkins Amerika'nın en iyi oyuncusu… ve USC en iyi takım olabilir

ilayda

Member
Oyuna bir dakikadan daha kısa bir sürede üç işaretçiyi çivileyerek, sakin bir şekilde sürükleyici bir UCLA savunmasının dişlerine sürükleyerek ve bir omuz silkme ile atarak başladı.

Gabriel Jaquez'in çok şiddetli bir şekilde vurulmasını engelleyerek oyunu sona erdirdi, top Jaquez'in kafasından ve sınırların dışına geri döndü.

Kısa bir süre sonra, USC'den Juju Watkins, 80-67 patlamasından sevinçle kaldırıldıktan sonra başka bir şahesere son bir vuruş ekledi.

Tezgahla dans etti, görünürdeki herkese sarıldı, sonra ikinci yarının çoğu için onu serenat eden bir UCLA öğrencisi tezahürat bölümünün önünde yürüdü.

İşkencecileriyle yüzleşerek her iki kolu da dışarı attı, çığlık attı ve alaycı bir şekilde daha fazla gürültü isteyen ellerini kıvırdı. Sonra yumruğunu sallayarak uzaklaştı ve ekibine herkese susmasını ve dinlemesini söylermiş gibi işaret etti.

Juju Watkins'in gezegendeki en iyi kadın kolej basketbol oyuncusu olduğunu bilmiyor musunuz?

USC'nin 41 yıl içinde ilk ulusal şampiyonasına yöneldiğini göremiyor musunuz?

Evet ve evet, ve bir jujumping yürüyüşü olabileceği için devam et.

“İş kendisi için konuşuyor,” dedi Watkins.

Kesinlikle bir Cumartesi gecesi, Truva atlarının Venedik Plajı'nda bir öğleden sonra gibi ele aldığı dolu ve sağır edici bir Pauley Pavilion ortamının ortasında yaptı.

Trojans teknik direktörü Lindsay Gottlieb, ekibi 31 yıl içinde ilk konferans şampiyonasını almasının ardından “Bitirmedik” dedi. “Çok daha fazlası var.”

Bu “daha fazla”, ulusal bir 1 numaralı sıralama ve dördüncü sıradaki bir takım için 1 numaralı bir turnuva içermelidir-yukarıdaki üç takımdan daha iyi olan-bir UCLA takımı da dahil olmak üzere, 151-127 puanla iki kez dövüldü.

UCLA'nın Lauren Betts, Sol ve USC'den Rayah Marshall ikinci yarısında bir ribaunttan sonra gidiyor.

(Mark J. Terrill / Associated Press)

Truva atları Bruins'i o kadar sağlam bir şekilde dövdü ki, oyun sonrası haber konferansı sırasında Jaquez gözlerinde yaşlandı ve koç Cori Close'un sesinde öfke vardı.

“Sadece gerçekten kızdım ve işlerimizi yapmadık,” dedi Close, tam anlamıyla stat sayfasını buruşan ve önündeki mangal bir topun içinde bıraktı.

Bruins sadece iki kez kaybetmiş olsa da, ciddi şekilde aşağıya doğru eğilimli gibi geliyor, koçları taahhütlerini sorguluyor ve en iyi oyuncuları Lauren Betts bir kez daha büyük bir oyunda ortaya çıkıyor.

Öte yandan, USC'nin ters yönde ilerlediğini hissediyor, müjdeli transfer Kiki Iriafen nihayet Watkins'in yardımcısı, Rayah Marshall ve Clarice Akunwafo'nun içeride egemen olduğu ve Talia von Oelhoffen şovu yürütürken rahat hissediyor.

Tek kayıpları Kasım ayında Notre Dame için – Kasım ayında herhangi bir kolej basketbol oyunu sayıyor mu? – ve Caitlin Clark kutlama oyunu sırasında Iowa'da.

Nötr bir katta, bu takım muhtemelen eski Pro Gottlieb'in NBA tarzı ayarlamaları ve dokuz kadının Cumartesi gecesi büyük katkıda bulunduğu yeterince derinlik ile bir daha kaybetmeyecek.

Ve elbette, Juju var.

USC koruyucusu Juju Watkins (12), UCLA merkezi Lauren Betts'in en iyi çabalarına rağmen, Pauley Pavilion'da Cumartesi gecesi Kiki Rice'ı bıraktı.

Cumartesi gecesi 30 gol attı, bu sezon ilk toplantılarında 38 puan aldı ve ESPN Stats & Info'ya göre, bir rakibe karşı en az dört düz maçta 30 veya daha fazla gol atan 25 yılda sadece ikinci oyuncu.

Diğer oyuncu? Caitlin Clark, elbette.

Ancak Watkins, Clark'tan daha büyük, Clark'tan daha iyi temas alıyor ve sadece Clark'tan daha fazla mahkemeyi kullanıyor.

Bu, Juju Watkins'in kadın basketbol tarihinin tartışmasız en büyük yıldızından daha büyük bir etkisi olduğunu söylemiyor. Ama kesinlikle bu sezonun Caitlin Clark'ı ve kesinlikle Notre Dame'den önde gelen aday Hannah Hidalgo'dan önce Yılın Oyuncusu seçilmesine layık.

Başka bir şey yoksa, Juju Watkins Amerika'nın en havalı oyuncu. Kült kahraman statüsünden ana akım şehir duvar resimlerine ortaya çıkan ikinci sezonunda, düşünceli ve ilgi çekici bir doğa gücüne dönüştü. Onun güveni sadece mizahından geçiyor. Yoğunluğu sadece gülümsemesiyle yumuşadı.

Cumartesi günkü maçtan sonra neden koçu gibi Big Ten şampiyonluk beyzbol şapkası giymediği soruldu.

“Gerçekten şapka takmıyorum,” dedi, başının üst kısmındaki ticari marka saç stilini işaret ederek. “Çünkü ben, uh, Bun.”

Büyük oyunlarda daha iyi oynamayı istendi ve rahatsız edici bir şekilde dürüst bir cevap verdi.

“Sanırım UCLA oynamanın beni ekstra motive etmediğini söyleyeceğim” dedi. “Bu bir yön.”

En son ne zaman bir üniversite çocuğunun “Remiss” kelimesini kullandığını duydunuz.

Ona “Airball” adıyla onu etiketleyen taraftarların onu ateşleyip ateşlemediğini sordum. Soruyu bitirmeden önce gülmeye başladı.

“Bu kesinlikle beni ateşledi,” dedi. “Airball yaptığımda yardım edemedim ama gülümsedim. Bizim yanımızda olmasalar bile, buradaki atmosferi seviyorum. ”

Sadece ondan büyüklüğünü açıklamasını isteme. Tüm büyükler gibi, yapmayacak ya da yapamaz.

“Elinden gelenin en iyisini yapmayı öğreniyorsun. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemezsin. Koç'u hayal kırıklığına uğratmak istemedim ”dedi. “Yani bunu yapmak ve sadece oraya gidip eğlenmek için ne yapabileceğim. Ben sadece dışarıdayım, gerçekten oynuyorum. “

Sadece dışarıda oynuyor. Sağ.

USC koruyucusu Juju Watkins, UCLA'ya karşı çekim yaptıktan sonra eski USC yıldızı Cheryl Miller'ın arkasına bir tokat attı.

Cumartesi günü işler gergin hissettiğinde devraldı. Kalabalık en gürültülü olduğunda-herhangi bir UCLA erkek oyunundan daha yüksek sesle birkaç yıl içinde-dudakların 6 metrelik parmağı.

Kobe gibi akıyor. LeBron gibi zorlar. Bir düzen için beş savunucu arasında topu mahkemenin tam uzunluğunu almanın hiçbir şeyi düşünmeyecek. Trafiğe yaymaktan korkmuyor ve atış saatine sadece saniyeler içinde üç puanlık bir girişimde bulunuyor. Ve üçüncü çeyrek Bayan gibi bir Airball'u vurduğunda, kalabalığa onu yeniden adlandırması için ilham verdi? Omuz silkti ve savunma oynamak için mahkemeye geri dönerken inanamayarak gülümsedi.

Tüm kuralları çiğniyor. Tüm kuralları yapar. Ve başka herhangi bir takımı unvan özlemleriyle korkutmalı, bu sezon ciddi yardımı var.

Truva atları geçen sezon Elite Sekiz'de UConn'a kaybettiğinde, Watkins 29 gol attı ve diğer dört başlangıç sahadan 44'e atış yaptı.

Cumartesi gecesi Watkins 30, diğer dört başlangıç 31'i 31'e vurdu.

Destekleyici kadrosu bir fark yaratıyor. Özellikle, dolaşım, Rangy Iriafen bir fark yaratır.

Gottlieb, “Bu ikisi korumasız” dedi. “Sanırım ikisi de şimdi en iyi basketbollarını oynuyorlar, ki bu korkutucu. Sadece onlar için eşleşme olmadığını biliyoruz. ”

Orada eşleşemeyen en az bir takım var ve bu UCLA olur.

Sezonun çoğunu ülkenin en üst sıralarda yer alan takım olarak geçirdikten sonra, Bruins kendi mahallelerinde bile en iyisi değil.

USC kadın basketbolu bir kez daha Los Angeles'a sahip ve yakında basketbol evrenine sahip olabilecek bir yıldız tarafından yönetiliyor.

Trojans koçunun dediği gibi, bitmedikleri gibi, çok daha fazlası var.

Çok daha fazlası.