Hiç rüyalanmamak normal mi ?

Kaan

New member
Selam forumdaşlar!

Bugün karşımıza çıkabilecek en ilginç sorulardan biriyle geldim: "Hiç rüyalanmamak normal mi?" Bu soru aklımı karıştıran bir konu oldu, çünkü bir yandan "Rüyalarımızı hatırlamamak, belki de beynin sabah kahvesine ihtiyaç duymasından kaynaklanıyordur" derken, diğer yandan "Acaba beynim gerçekten uyumuyor da biz mi fark etmiyoruz?" diye sorgulamaya başladım. Hadi gelin, hem eğlenceli hem de biraz düşündürücü bir konuya dalalım ve bakalım bu “uyandığında hiçbir şey hatırlamama” fenomeni gerçekten de normal mi? Hem de erkek ve kadın bakış açılarıyla, tabii ki!

Rüyalar: Herkesin Bildiği, Kimsenin Tam Anlayamadığı Bir Dünya

Rüya görmek, bir insanın uyku sürecinde yaşadığı en tuhaf şeylerden biri, değil mi? Bir an gelip bir uçakta olduğunu hissedersiniz, sonraki saniyede göğsünüzdeki teri fark edersiniz çünkü uçak düşmeye başlamıştır. O anı, aslında o anı hiç yaşamamış olmanıza rağmen sanki yaşanmış gibi hissetmeniz… Yani, rüyalar tam anlamıyla beynimizin sürükleyici, bazen de bambaşka bir boyuttan gelir, ama bazı insanlar var ki, yıllardır bir tek rüya bile görmediklerini iddia ediyorlar! Neyse, hadi bir saniye duralım, bu kadar dramatik başlıkla yaklaşmışken “benim hiç rüyam olmuyor” diyen forumdaşları da unutmayalım.

Erkekler: Stratejik Bir Uyku Düzeni Mi?

Hadi bakalım, şimdi biraz erkeklere özgü çözüm odaklı düşüncelerle başlayalım. Erkekler, genelde her şeyin mantıklı bir açıklaması olduğunu savunurlar ya, işte tam da burada “rüyaların olmaması” meselesi için bir strateji öneriyorlar: “Beynim gece uyumuyor, strateji kuruyor, pratik çözümler arıyor!” Tabii, bunu söylerken aslında işin ciddiyetine bürünüyorlar ve şu cümleyi ekliyorlar: “Aslında rüya görmemek bir tür verimlilik stratejisi olabilir, her şeyin mantıklı olması lazım. Rüyalar zaman kaybı, değil mi?”

Evet, gerçekten bazı erkekler buna inanabilir, bazen uykusuzluk da bir tür “iş hayatı simülasyonu” gibi gelir. “Hayat zaten fazlasıyla karmaşık, bir de gece uykuda rüya görmekle kafayı yormayayım” düşüncesi de böyle ortaya çıkar! Bu yaklaşımı daha da derinleştirerek şöyle diyebilirler: “Belki de beyin, gece uyurken sadece tamir yapıyordur; zihin, sabah erkenden iş görüşmesi yapmaya hazırlık yapıyordur.” Eğer siz de bu mantıkla rüyalarınızı ortadan kaldırıyorsanız, size de söyleyecek birkaç lafım olabilir! Ama tabii… bunu yaparken de kahve tüketiminizi ciddi şekilde gözden geçirmelisiniz!

Kadınlar: “Rüyasız Uyumak mı? Hayır, Bu Bir Anlamdır”

Şimdi gelin, kadınların bakış açısına geçelim. Kadınlar rüya gördüklerinde genelde daha derin bir anlam çıkarma eğilimindedirler. “Dün gece ne gördüm?” sorusunun hemen ardından, mutlaka birkaç saati geçmeyen bir çözüm süreci başlar. Hadi, biz kadınlar işin içine biraz daha derinlemesine girmeyi seviyoruz, değil mi? Hatta bazen, “Hiç rüya görmek normal mi?” diye sormak yerine, “Acaba beynim bana mesaj mı veriyor?” diye düşünmeye başlarız. Bu kadar anlamlı bir soru, gerçekten bir yerde yanlış yapıldığını mı gösteriyor? Tabii, kimseye yanlış yapma fırsatını bırakmadan önce, “Beynim son 10 yılda yanlış yaptı mı ki?” diye de bir sorgulama yaparız.

Kadınlar arasında çok yaygın bir şeydir: “Rüya görmek, hayatındaki ilişkilerin, insanlarla olan bağlarının, duygusal durumlarının bir yansıması olabilir.” Tabii bu, bazen o kadar ileriye gider ki; bir rüya üzerine yapılacak psikolojik çözümleme, bir arkadaş sohbetiyle sonlanabilir. “Beynim o gece neden tavuk kesiyordu, şimdi bunu çözmeliyim!” cümlesi de, kadınların rüya çözümlemeleri üzerine en derin soru olabilir. Ama bir kadının rüya görmemesi, biraz garip gelmeye başlayabilir. “Acaba, beynim de yavaşlıyor mu? Yoksa gerçekten her şey yolunda mı? Belki de bana anlatmak istedikleri vardır.” Evet, kadınlar rüyasız uyanınca belki de derin bir anlam çıkarmak yerine, “Beynim yanlış çalışıyordur” diye kendini içten içe sorgulamaya başlar.

Rüya Görmemek: Anlamlı mı, Sadece “Rüya” mı?

Peki, hiç rüya görmemek gerçekten de bir anlam taşır mı, yoksa sadece vücudun uyku düzeninin bir tür aksaklığı mı? Belki de beynimiz, biraz fazla uyuduğunda çok fazla melatonin salgılıyor, böylece rüyalar kayboluyor. Belki de bu da sadece çok yoğun bir yaşam temposunun belirtisidir. Kim bilir? Kimi insanlar rüyaları hatırlamazken, kimi insanlar her rüyayı detaylıca anlatıp bir süre sonra yazarlık kariyerini düşünürler. Sonuçta, kim rüyaların “gerçekten ne anlama geldiğini” tam olarak çözebilir ki?

Benim tahminim, rüya görmek ya da görmemek, daha çok kişinin psikolojik durumu, uyku alışkanlıkları ve genel ruh haliyle ilgilidir. O yüzden belki de hepimiz rüya görmeden uyandığımızda panik yapmamalıyız. “Rüya görmeme süresi” de bir süre sonra bir tür mizahi duruma dönüşebilir.

Forumdaşlar, Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Peki ya siz, hiç rüya görmemenin normal olduğunu düşünüyor musunuz? Ya da rüyalar hakkında komik bir hikâyeniz var mı? Erkekler, rüyasız uyandığınızda beyninizin stratejik düşündüğünü mü düşünüyorsunuz, yoksa “ah, geceyi tamamen çözümsüz geçirmişim” mi diyorsunuz? Kadınlar, rüya görmeme durumunda “beynim bana mesaj mı veriyor?” diye mi düşünüyorsunuz?

Hadi bakalım, yorumlarınızı bekliyorum! Kim bilir, belki de “rüyasızlık” üzerine bir seri yazı başlatabiliriz!