Jim Harbaugh'un Chargers kampındaki ilk maçı çılgın ve muhteşemdi

ilayda

Member
Yeni bir baba gibi koyu yeşil futbol sahalarında dolaşırken bağırıyor, el kol hareketleri yapıyor, tezahüratlarla, iltifatlarla ve yüksek sesle çalınan bir düdükle kutlama yapıyordu.

Sonra Jim Harbaugh açıkladı.

Chargers antrenörü olarak ilk resmi kamp antrenmanı sanki… doğum gibiydi?

Evet, doğum.

“Tıpkı doğmuş gibi,” dedi Çarşamba günü Chargers'ın ışıl ışıl yeni El Segundo antrenman tesisindeki açılış antrenmanının ardından. “Rahimden çıkmak gibiydi. Rahat ve güvenli ve artık doğdunuz. Işıklar yanıyor. Parlak ve kaos var. İnsanlar bakıyor, insanlar birbirleriyle konuşuyor ve bunun gerçekleşmesi iyi hissettiriyor.”



Chargers koçu Jim Harbaugh, antrenman kampının ilk gününde sahayı inceliyor.

(Robert Gauthier / Haberler)



Oh, tamam, oluyor. Bir offseason çalışmasının harikulade bir doruk noktasında, yeni Chargers dönemi Çarşamba günü yeni 16 milyon dolarlık koçlarının yeni 250 milyon dolarlık evlerini zekâ, bilgelik ve düpedüz tuhaflıkla doldurmasıyla başladı.

Gerçekten de duyulara hitap eden bir şeydi.

Harbaugh, geriye dönük siyah kramponlar, bol siyah pantolonlar ve beş galibiyetli takımının sabahı öylesine dizginlenemez bir coşkuyla oynamasına yetecek kadar ciddiyetle geldi ki, en tuhaf emri vermek zorunda hissetti. Oyunculardan lütfen birbirlerine vurmayı bırakmalarını istedi.

“Biz koruyucu giysi giymiyoruz. Zırhımız olmadığında, bilirsiniz, pantolon, forma ve kask giyiyoruz. Yani futbol koruyucu giysisi giymiş gibi oynayamayız,” dedi Harbaugh, gösterişli antrenman sonrası konuşmasını tekrarlarken. “Yani biliyorsunuz, bana göre, ben sadece onlarla birlikteyim…”

Ellerini yavaş bir hareketle indirdi, sonra başka bir metafor çıkarmaya başladı.

“Benim benzetmem pistten kalkan bir uçak olurdu,” dedi. “Ölü bir başlangıç yapar, hız kazanmaya başlar ve yerden kalkması gereken çok fazla hıza sahiptir. Sonra havalanır ve 30.000 feet'e ulaşmanız çok uzun sürmez, bu yüzden sadece kayma yolundayken herhangi bir aksilik yaşamadığınızdan emin olmak için.”

Çarşamba günü kesinlikle kayma yoktu, sadece çarpma, homurdanma, hırlama ve evet, tıkırtı vardı.

Chargers'ın etkileyici ve etkili yeni tesisinin — “The Bolt” olarak adlandırılan — hoş tuhaflıklarından biri, antrenman sahalarının ötesinde yükseltilmiş bir rayda çalışan Metrolink trenlerinin sürekli varlığıdır. Çoğu koç, potansiyel dikkat dağıtıcıyı görmezden gelir. Harbaugh, doğal olarak, bunu benimsiyor.

“Birisinin bindiğini görmek beni mutlu etti,” dedi normalde boş olan vagonlar hakkında. “Oldukça havalı bir şey gibi görünüyor. Yani, tıkırtı-takırtı, tıkırtı-takırtı, bence etrafta dolaşmanın daha iyi bir yolu yok.”

Böylece Harbaugh, NFL tarihinde bir soruya “tık-tık, tık-tık” sözcüklerini kullanarak cevap veren ilk koç oldu.

Bir kez daha anlattı.

“Büyükbabam… uzun süredir frenciydi,” dedi Harbaugh. “Kariyerinin son birkaç yılında mühendis oldu, bu yüzden Harbaugh'un trenlere olan ilgisi…”

Harbaugh, göğsünü yumruklayarak günün on beşinci hareketini yaptı; antrenör, Hollywood sahnesine hükmedebilecek kadar çekici ve eksantrikti.

Gerçekten de, eğer Chargers, Harbaugh'un bir zamanlar San Francisco 49ers'ta gerçekleştirdiği dönüşümü yaşarsa, Hollywood'un takımı haline gelecek.

2011'de 49ers'taki ilk sezonunda, 6-10'luk bir takımı NFC şampiyonluk maçına taşıdı. Chargers'ın en önemli iki veteranı, Harbaugh'un bunu burada başarabileceğinden bahsediyor.

“O bir lider ve bunu her gün istiyor,” dedi güvenlik görevlisi Derwin James Jr. “Bulaşıcı bir şey ve bunu koçlardan oyunculara aktarıyor. Dışarı çıkıp sıkı oynamak istiyoruz.”

Justin Herbert da aynı fikirde.

“Kesinlikle herkesin takip etmek isteyeceği bir adam,” dedi oyun kurucu. “Harika bir lider ve açıkça çok akıllı ve zeki. Oyunu oynadı. Nasıl koçluk yapacağını ve nasıl motive edeceğini biliyor. Bu yüzden onun etrafta olması harika oldu ve çok şey öğrendim.”

Baş antrenörlerinden yayılan heyecan ilk olarak Salı gecesi, Chargers'ın tüm dünyadan sosyal medya ekibinin Harbaugh'nun seslendirdiği sezon öncesi tanıtım videosunu yayınlamasıyla ortaya çıktı.

Harbaugh'un kaleme aldığı dramatik monologda koç, eski üniversite rakibi Ohio State koçu Ryan Day'e doğrudan laf attı.

Harbaugh, Chargers'ın son sosyal medya zaferi hakkında “2024 Chargers soyunma odasına, futbol yuvanıza hoş geldiniz” diyor. “Buraya gelme fırsatını kazanan, kat edilen yolculuğu takdir eden ve şimdi en üst seviyede futbol oynayan herkesi tebrik etmek istiyoruz. Buradaki hiç kimse üçüncü üste doğmadı, bunun yerine birinci, sonra ikinci, sonra üçüncü üste çalışmak zorunda kaldılar.”

Harbaugh, Michigan'dayken Day'in hakaretlerine, koçun borcunu ödemediğini iddia etmek için üçüncü kaleye gönderme yaparak tepki göstermişti.

Harbaugh, 2021'de Buckeyes'e karşı ilk galibiyetinin ardından Day için “Üçüncü üste duran birçok insan üçlü vuruş yaptığını düşünüyor” dedi.

Zaman ve mesafe, aralarındaki çekişmeyi sona erdirmemiş olsa da, Harbaugh'un NFL'e taşıdığı ve şimdiden itibaren bolca ses getireceği enerji hala mevcut.

Çarşamba günü, The Bolt'un rahat ortamında dolup taşan bir salonun önünde, bir şehir en yeni futbol yıldızını ilk kez görme fırsatı yakaladı ve bu etkileyici bir görüntüydü.

Harbaugh, “Attığımız ilk adım hayat gibidir,” dedi. “İlk adım belirleyici bir adımdır.”

Adım atıldı. Yolculuk başladı. Tekmeler ve çığlıklar.